sobota, 24 marca 2012

Spaghetti carbonara

Witam,

Dzisiaj chce się z Wami podzielić przepisem na spaghetti carbonara.  Prosty, szybki i smaczny przepis na obiad w 30 minut!

Składniki:
- makaron spaghetti
- boczek wędzony 
- 3 jajka
- śmietana 18%
- parmezan
- sól
- pieprz

Makaron gotujemy. Boczek wędzony kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie bądź  margarynie.  Następnie  obieramy cebule  i  kroimy w paski. Dodajemy do boczku, podsmażamy.  W międzyczasie przygotowujemy sos jajeczny.   Jajka wraz ze śmietaną  mieszamy w miseczce, dodajemy parmezan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Do boczku i cebuli wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron.
Następnie wlewamy sos i dokładnie mieszamy. Trzymamy jeszcze całość na kuchence do czasu ścięcia się masy jajecznej.




Smacznego :)
M.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz